Gratis gereedschap bij sets
Professionele klantenservice
Gratis legplan bij complete systemen
Vloerverwarming direct van de fabriek
Bekijk hieronder het laatste nieuws en de nieuwste ontwikkelingen over vloerverwarming en toebehoren en klik op een artikel voor meer informatie.
Bij het aanleggen van vloerverwarming kunt u kiezen uit twee legpatronen: slakkenhuis en meander. Wanneer kiest u voor welk legpatroon? We leggen het u graag uit.
Wanneer u vloerverwarming wilt toepassen op een niet, of onvoldoende, geïsoleerde ondervloer kunt u gebruik maken van tackerplaten of noppenplaten. We leggen u graag de verschillen tussen deze twee systemen uit.
Bent u allergisch voor huisstofmijt of bepaalde soorten schimmels? Uw woning verwarmen met vloerverwarming kan helpen. Lees er hier alles over.
Zelfbouw wint de laatste jaren aan populariteit. Er zijn volop redenen om daarbij te kiezen voor vloerverwarming. Lees hier waarom.
Veel mensen denken dat vloerverwarming onmogelijk zelf aan te leggen is. Fout! Als u een beetje handig bent aangelegd, kunt u het prima zelf doen. Lees hier waarmee u rekening moet houden.
Hoewel de woningmarkt is aangetrokken, kiezen veel huizenbezitters ervoor om niet te verhuizen. Lees hier hoe vloerverwarming dan een grote comfortverbetering kan betekenen.
Vloerdelen met voorgeïnstalleerde vloerverwarmingselementen erin. Science fiction? Nee hoor! Bij sommige badkamers gebeurt het zelfs al. Lees er hier alles over.
Houdt u van strakke interieurs? Daar past vloerverwarming perfect bij. Hier leest u waarom.
Vloerverwarming past prima in de trend om steeds groener te leven en bewuster om te gaan met energie. Lees hier waarom.
Een pompschakelaar zorgt ervoor dat de pomp van uw vloerverwarmingssysteem niet onnodig draait. U leest hier hoe dat werkt.
Stadswarmte en vloerverwarming gaan prima samen, zolang u rekening houdt met enkele aandachtspunten. We zetten ze voor u op een rijtje.
Wanneer u uw vloerverwarming na installatie kunt opstarten, hangt af van het type vloer. Lees hier waar en wanneer uw uw nieuwe vloerverwarming kunt opstoken.
Veel mensen denken dat vloerverwarming veel energie verbruikt. Gelukkig is dat meestal niet waar, als er tenminste een efficiënte pomp en goede isolatie worden gebruikt. Lees hier alles over de terugverdientijd van vloerverwarming.
Bent u in een nieuwbouwwoning getrokken of heeft u een grootschalige verbouwing van uw woning? Dan is dit het uigelezen moment om vloerverwarming op uw dekvloer aan te brengen met krimpnetten. Lees hier de meer over vloerverwarming met behulp van krimpnetten.
Als u vloerverwarming wilt aanleggen, heeft u naast frezen de keuze uit aanleg op basis van droogbouw of natbouw. Maar wat is het verschil tussen deze systemen? Onze vloerverwarmingsspecialisten zetten de belangrijkste zaken op een rij in dit artikel.
Installateurs in Nederland leveren goed werk. Dat blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy. Lees hier meer.
Nu het buiten weer kouder wordt, zitten we steeds meer binnen. Een gezond binnenklimaat is dan ook essentieel. Maar hoe pakt u dit aan? Lees meer in dit artikel.
Als vloerverwarmingsspecialist krijgen we regelmatig vragen over de inzet van vloerverwarming. Bekijk hier het antwoord op de vraag 'kun je bij vloerverwarming de temperatuur in afzonderlijke ruimtes regelen?'.
Als vloerverwarmingsspecialist krijgen we regelmatig vragen over het gebruik en/ of functioneren van vloerverwarming. Bekijk hier het antwoord op de vraag 'wat is een meanderpatroon?'.
Wist u dat vloerverwarming niet alleen voor een lekker warm huis zorgt, maar ook positieve effecten op uw gezondheid heeft? Lees hier meer over deze gunstige invloed.
Het nieuwe OK CV keurmerk moet consumenten verleiden om een Energie Service Specialist in de arm te nemen om hun cv-ketel veilig te houden. Daarom start dit najaar een campagne gericht op consumenten. Lees verder.
Wilt u vloerverwarming laten aanleggen, maar weet u niet goed welke vloerbekleding u hierover kunt aanbrengen? Is parket bijvoorbeeld geschikt? Vloerverwarming-Direct geeft u graag meer informatie! Lees meer in ons artikel.
Als u een nieuw verwarmingssysteem gaat aanleggen, heeft u de keuze uit traditionele verwarming met radiatoren en vloerverwarming. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van vloerverwarming? Onze vloerverwarmingsspecialisten zetten de belangrijkste zaken op een rij in dit artikel.
Van plan om een compleet nieuw vloerverwarmingssysteem aan te leggen? Of op zoek naar een nieuw onderdeel voor een bestaand systeem? Kies dan eenvoudig de benodigde materialen met onze product Wizard.
Binnen de installatiebranche kom je regelmatig termen tegen waar je normaal waarschijnlijk niet mee te maken hebt. Lees in dit artikel een toelichting van onze vloerverwarming experts op het begrip diffusiedicht.
Het aanleggen van een nieuw vloerverwarmingssysteem is een investering die zich steeds sneller terugverdient. Vooral de toenemende efficiëntie van de vloerverwarmingspompen en de scherpe prijzen van vloerverwarmingsmaterialen zorgen dat de terugverdientijd afneemt. Lees meer.
Als vloerverwarmingsspecialist krijgen we regelmatig vragen over het gebruik en/ of functioneren van vloerverwarming. Bekijk hier het antwoord op de vraag 'reageert vloerverwarming trager dan een radiator?'.
Wilt u vloerverwarming aanleggen, maar is frezen niet mogelijk door het ontbreken van een dekvloer? Kies dan voor de installatie van uw vloerverwarmingssysteem op krimpnetten. Lees meer.
Nieuwe PE-RT buizen nodig? Bestel ze dan deze maand bij Vloerverwarming Direct en krijg 25% korting bij aankoop van losse PE-RT buizen. Bekijk de actie.
Google is bezig met een nieuwe dienst die het contact tussen klanten en installatietechniek professionals gemakkelijker gaat maken. Lees meer.
Wilt u graag een vakkundig advies voor het aanleggen van uw nieuwe vloerverwarmingssysteem? Bestel dan nu een vloerverwarmingssysteem bij Vloerverwarming Direct en krijg een legplan op maat helemaal gratis! Lees meer.
Heeft u een vloerverwarmingssysteem op basis van stadsverwarming? Bestel dan de bijbehorende verdeler eenvoudig online bij Vloerverwarming Direct. Lees meer.
De hele installatiebranche kan per 1 januari 2016 werken met het Bouw Informatie Model. Dat is de belofte die is gedaan door brancheorganisatie Uneto-VNI. Lees meer.
Bij Vloerverwarming-Direct bieden we diverse materialen voor het realiseren van een droogbouw vloerverwarmingssysteem waaronder isolatieplaten. Een handige manier om isolatie aan te brengen bij ruimtes met een geringe opbouwhoogte. Lees meer.
Vloerverwarming staat bekend om zijn energiezuinige karakter. Tenminste, als u de boel goed isoleert. Is dit niet het geval? Kies dan voor isolatie met Tacker isolatieplaten of rasterfolie. Lees meer.
Van de heerlijk warme douche naar de (ijs)koude tegelvloer. Ziet u er ook elke keer zo tegenop? Dan heeft Vloerverwarming-Direct.nl de oplossing met een vloerverwarmingssysteem voor de badkamer. Lees meer.
Wilt u uw woning energie-efficiënt verwarmen? Of woont u met meerdere mensen in huis en wilt u zelf kunnen bepalen hoe warm het in een bepaalde ruimte is? Kies dan voor vloerverwarming met zoneregeling en verhoog uw wooncomfort terwijl uw energierekening omlaag gaat! Lees verder.
Vloerverwarming is te combineren met steeds meer vloertypes, ook met een parketvloer. Wel zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Bekijk ze hier.
Als vloerverwarmingsspecialist krijgen we regelmatig de vraag of dat vloerverwarming genoeg is om een ruimte goed te verwarmen. Onze specialisten geven het antwoord in dit artikel.
In 2014 is de populariteit van vloerverwarming verder gestegen. Onder andere de combinatie van energiebesparing, het duurzame karakter en de bredere toepassing binnen de bouw zorgen ervoor dat steeds meer Nederlandse huishoudens een vloerverwarmingssysteem hebben liggen. Lees meer.
De PE-Xa verwarmingsbuis is een uitermate flexibele buis met een hoge corrosiebestendigheid. En door de levensverwachting van 50 jaar is hij ook nog eens duurzaam. Lees meer.
Wat is de PE-RT voor verwarmingsbuis en wat is het verschil met onze PEX buizen? Onze vloerverwarmingsspecialisten vertellen er meer over.
Veilig en snel sanitaire of verwarmingsinstallaties realiseren? Dan biedt Vloerverwarming-Direct u een totaaloplossing met het Rhinopex systeem van Rofix. Lees verder.
Als u vloerverwarming gaat aanleggen zijn er verschillende legpatronen mogelijk. Maar welke opties heeft dit en wat zijn de voor- en nadelen? U leest het hier .
Als u vloerverwarming wilt aanleggen, kan het zijn dat er een minieme of zelfs geen opbouwhoogte beschikbaar is om het systeem aan te leggen. De oplossing? De vloerverwarming infrezen in de dekvloer! Lees meer .
Bij het installeren van vloerverwarming krijgt u te maken met het begrip opbouwhoogte. Maar wat is het en welke mogelijkheden heeft u? De specialisten van Vloerverwarming-Direct.nl vertellen er meer over .
Bij Vloerverwarming-Direct.nl kunt u terecht voor een breed aanbod aan push-fit persfittingen. Kwaliteitsmaterialen met een hoog gebruikersgemak voor professionals. Lees meer .
Reflectiefolie is een goedkope manier om uw vloerverwarming nog energiezuiniger te maken. Onze vloerverwarmingsspecialisten vertellen er meer over !
Wilt u ook meer rendement uit uw vloerverwarmingssysteem halen? Dan biedt Vloerverwarming-Direct.nl uitkomst met de speciale Thermofloor Silence onderlaag. Lees meer.
Bij Vloerverwarming-Direct.nl kunt u speciaal cement toevoegmiddel voor vloeren met vloerverwarming bestellen. Binnen een paar klikken besteld en snel in huis! Lees meer.
Bent u op zoek naar een open verdeler voor uw vloerverwarming systeem? Bestel deze dan eenvoudig online in de webshop van Vloerverwarming-Direct. Binnen een paar klikken besteld en snel geleverd! Lees meer .
Als u vloerverwarming gaat installeren kan het in sommige gevallen nodig zijn om een bypass te installeren. Maar wat doet deze eigenlijk? Onze vloerverwarmingsspecialisten vertellen er meer over. Lees verder .
Bent u op zoek naar een stalen verdeler voor uw vloerverwarmingssysteem? Bestel ze dan eenvoudig online bij Vloerverwarming-Direct! Lees hier meer .
Het RTL ventiel kan een waardevol onderdeel van uw vloerverwarmingssysteem zijn als u de temperatuur beter wilt kunnen regelen in kleinere ruimtes. Lees verder.
Vloerverwarming installeren in een ruimte met een slechte isolatie? Bevestiging met noppenplaten biedt uitkomst! Lees verder .
Een van de mogelijkheden om vloerverwarming te bevestigen is met behulp van krimpnetten. Lees verder .
De verdeler van de vloerwarming is een van de belangrijkste onderdelen (voor een goede werking van) uw vloerverwarming. Maar wat doet deze eigenlijk? Lees meer.
Een tackersysteem kan in bepaalde situaties een zeer praktische oplossing zijn om vloerverwarming aan te leggen. Lees verder.
Als u vloerverwarming wilt aanleggen, heeft u diverse mogelijkheden. Een van die mogelijkheden is om het vloerverwarmingssysteem aan te leggen volgens de droogbouw methode. Maar wat houdt dit eigenlijk in? De vloerverwarmingsexperts van Vloerverwarming-direct leggen het uit. Lees meer.
Wanneer u aan de slag gaat met het installeren van een vloerverwarmingssysteem is het natuurlijk wel zo prettig om met goed gereedschap te werken. Vloerverwarming-Direct helpt u daarom een handje met een uitgebreid aanbod aan gereedschap en toebehoren. Lees meer.
De circulatiepomp is een van de belangrijkste onderdelen binnen uw vloerverwarmingssysteem. De pomp zorgt tenslotte dat het water door de buizen gestuwd worden en de juiste hoeveelheid warm water naar de gewenste plek gevoerd wordt. Tegelijkertijd kan een vloerverwarmingspomp ook flink wat energie verbruiken als u een verouderd type heeft of kiest voor het verkeerde type. Niet bepaald iets waar u op zit te wachten. Lees meer.
Een aangename temperatuur in huis is natuurlijk fijn, maar wat is nou eigenlijk de ideale temperatuur? Uit onderzoek blijkt dat deze vraag nogal eens discussie oplevert in huishoudens én dat vrouwen meestal de controle hebben over de temperatuur in huis. Lees meer.
Google heeft aangekondigd het bedrijf Nest Labs over te nemen. Dit bedrijf staat onder andere bekend om zijn slimme thermostaat. Lees meer.
De laatste jaren is de markt voor vloerverwarming steeds meer veranderd in een vechtmarkt waarin prijzen centraal staan. Komende jaren moet de focus weer meer op kwaliteit komen te liggen. Lees meer.
Als u een vloerverwarmingssysteem als hoofdverwarming aanlegt, betekent dit dat deze als enige of voornaamste warmtebron in huis dient. Alle warmte wordt op dat moment dus geleverd door de vloerverwarming, waardoor bijvoorbeeld een radiator overbodig wordt. Lees meer.
Een lekker warm huis is natuurlijk zeker in de wintermaanden erg fijn. Maar zou het niet extra fijn zijn wanneer u de temperatuur in de afzonderlijke woonruimtes apart kunt instellen? Vloerverwarming met zoneregeling maakt dit mogelijk. Lees meer.
Wilt u graag genieten van een aangenaam warme vloer, maar heeft u daarnaast nog een ander verwarmingssysteem met bijvoorbeeld radiatoren? Dan kunt u ervoor kiezen om een vloerverwarmingssysteem als bijverwarming aan te leggen. Lees meer.
De vloerverwarming verdeler is het hart van het vloerverwarmingssysteem en zorgt ervoor dat het warme water verdeeld wordt over de buizen. Lees meer.
Honderdduizenden Nederlanders gooien elk jaar meer dan 100 euro weg omdat hun verwarmingspomp volcontinu draait - ook middenin de zomer als de mussen dood uit de dakgoot vallen. Boosdoener: een oud type vloerverwarmingspomp. Lees meer.