Nieuws

1 | 2 | 359 »

 • Energietransitie en vloerverwarming

  11-12-2018

  In het klimaatakkoord van Parijs heeft de internationale gemeenschap afgesproken om zoveel mogelijk af te stappen van fossiele en vervuilende brandstoffen, en in plaats daarvan gebruik te maken van schone, hernieuwbare energie. Deze energietransitie is behoorlijk ambitieus. In Nederland betekent het onder meer dat de aardgaskraan steeds verder wordt dichtgedraaid. Het perfecte alternatief om toch een warm en behaaglijk huis te hebben? Vloerverwarming!

  Lees meer
 • Vier tips om efficiënt om te gaan met vloerverwarming

  11-12-2018

  Vloerverwarming is niet alleen een heel fijne manier om uw woning te verwarmen, het kan u ook nog eens geld opleveren. Met vloerverwarming kunt u namelijk heel energiezuinig stoken. Daarbij is het wel belangrijk dat u weet hoe u met uw vloerverwarming om moet gaan. Met deze tips haalt u alles uit uw vloerverwarming wat erin zit.

  Lees meer
 • Vloerverwarming met zonnepanelen

  15-11-2018

  Wanneer u op een herfstwandeling eens om u heen kijkt, zal het u niet ontgaan: zonnepanelen winnen in rap tempo aan populariteit. Niet zo gek, want ze worden steeds goedkoper, ze kunnen vaak met subsidie geplaatst worden en teveel opgewekte energie kan worden terug geleverd aan de energieleverancier. Zijn vloerverwarming en zonnepanelen eigenlijk een goede combinatie? Vloerverwarming-Direct heeft het antwoord.

  Lees meer
 • Vloerverwarmingsverdeler

  15-11-2018

  Het hart van uw vloerverwarmingssysteem is de verdeler. Maar wat doet de verdeler nu eigenlijk, en welke verdeler hebt u nodig?

  Lees meer
 • Watergedragen vloerverwarming zelf aanleggen

  Watergedragen vloerverwarming zelf aanleggen

  20-09-2018

  Denkt u dat het aanleggen van vloerverwarming ingewikkeld is? Dat kunnen we ons voorstellen. Maar als u een klein beetje handig bent, is het eigenlijk heel eenvoudig om het zelf te doen. Dan is het natuurlijk wél belangrijk dat u op bepaalde zaken let. Met ons stappenplan kan het aanleggen van uw watergedragen vloerverwarming niet meer misgaan.

  Lees meer
 • Vloerverwarming aanleggen? Dit zijn de valkuilen!

  14-08-2018

  Met een beetje technische kennis van CV-systemen is het voor iedereen te doen om vloerverwarming zelf aan te leggen. Wel is het belangrijk dat u bepaalde aandachtspunten in acht neemt. We zetten de vier meest voorkomende valkuilen voor u op een rijtje.

  Lees meer
 • Vloerverwarming met Fermacell

  Vloerverwarming met Fermacell

  23-07-2018

  Vloerverwarming is een prettige manier van verwarmen, maar het is in sommige gevallen niet mogelijk om de benodigde sleuven in de ondervloer te frezen. Bijvoorbeeld wanneer het een houten vloer betreft, of een pand met monumentale status. Ook in appartementen is dit vaak niet toegestaan. Gelukkig is er nóg een mogelijkheid: de sleuven frezen in de gipsvezel-vloerplaten van Fermacell.

  Lees meer
 • Wonen zonder gasaansluiting? Het kan, met vloerverwarming

  22-05-2018

  De Groningse gaskraan wordt in de komende jaren dichtgedraaid. Er gaan stemmen op om de plaatsing van nieuwe CV-ketels vanaf 2021 te verbieden. En de woningbouwsector wil zelfs dat er vanaf 2019 al geen gasaansluitingen meer in nieuwbouwwoningen worden geïnstalleerd. Nobele initiatieven. Alleen: hoe gaat u dan uw woning verwarmen? Heel simpel: met vloerverwarming!

  Lees meer
 • Vier voordelen van vorstvrijlint

  20-02-2018

  Bij Vloerverwarming-Direct kunt u ook terecht voor verwarming die níet uw vloer in gaat: vorstvrijlint. Dit product zorgt ervoor dat tijdens vorstperiodes in de winter uw kranen en leidingen niet bevriezen. We zetten vier voordelen voor u op een rijtje.

  Lees meer
 • Warmtepompen in energieneutrale woningen

  22-11-2017

  De gemeente Amsterdam geeft als eerste in Nederland subsidie aan inwoners die ervoor kiezen om zich af te laten sluiten van aardgas. En veel nieuwbouwwijken worden al niet meer aangesloten op het aardgasnet. Vraagt u zich ook wel eens af hoe die woningen verwarmd worden? Het antwoord is in veel gevallen eenvoudig: vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp.

  Lees meer

1 | 2 | 359 »