Plaats van de vloerverwarmingsverdeler

 

WAAR KOMT DE VLOERVERWARMINGSVERDELER?

De verdeler is het hart van het vloerverwarmingssysteem en regelt de temperatuur van het water dat door de vloerverwarmingsbuizen stroomt. Deze verdeler kan worden aangesloten op zowel bestaande als nieuwe verwarmingsinstallaties.

Door de compacte uitvoering van de meeste verdeler kunnen deze op diverse plaatsen gemonteerd worden, maar plaatsing in de meterkast is niet toegestaan.

 

Welke pompschakelaar past het beste bij mijn vloerverwarming?

Met een pompschakelaar voorkomt u dat uw vloerverwarmingssysteem 24 uur per dag actief is en onnodig energie verbruikt. Hiermee kunt u dus aanzienlijk op de energiekosten besparen en is een pompschakelaar dus een nuttige investering die zichzelf terug verdient. Een geprezen pompschakelaar is de ECE Pump Switch HY-02. Deze schakelaar activeert de pomp van de vloerverwarming als de aanvoertemperatuur hoger is dan ingesteld (als er een warmtevraag is) en deactiveert het systeem weer als de temperatuur bereikt is. Zo geniet u van een aangenaam verwarmde vloer tegen een optimale energie-efficiëntie.

 

Hoeveel ruimtes kan ik verwarmen met  vloerverwarming?

Het aantal ruimtes dat u met vloerverwarming kunt verwarmen hangt af van de grootte van de ruimtes. Zo is een stelregel dat op elke groep vloerverwarming circa 100 meter buis wordt aangesloten. Wanneer u  bijvoorbeeld de buizen 15 centimeter uit elkaar plaatst, kunt u met één groep dus een ruimte van 15m² verwarmen. Uiteindelijk kunt u met vloerverwarming dus bij wijze van spreken zoveel ruimtes verwarmen als u wilt, maar zult u bij meerdere ruimtes moeten werken met meerdere vloerverwarmingsgroepen.